3538i is out

Discussion in 'General Discussion' started by Eugene Gavrilov, Jul 27, 2005.

  1. Doug W

    Doug W Active Member

    Joined:
    Mar 7, 2003
    Messages:
    975
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    28
    DJ

    So I can get rid of the SPDIF cables between my SB0090, CT4830, CT4780? Anybody try this yet? Maybe when my Audigy 2ZS from Ebay gets here, I will install 3538i and see what happens.

    Thanks,

    Doug
     
  2. dan c

    dan c New Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi there. Im just about to install 3538i. Is there eny perticuler way of installing it?
    Or do i just un-install my 3537. Then re-insall 3538i?
    Because i remember the 3537 had a perticuler way of installing.

    Regards
    Dan.
     
  3. dj_stick

    dj_stick Apple Fanboy?

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    17,575
    Likes Received:
    204
    Trophy Points:
    88
    i'm not sure, but i think it's possible IF Your sequencer supports multiple ASIO drivers
     
  4. DK-1

    DK-1 New Member

    Joined:
    May 22, 2003
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I did a very quick simple test. I disconnected the cable from spdif out of my Audigy 2 to spdif in of my M-Audio 2496 and no longer had output from my Audigy card. No soundfonts, no Vsti would playback through kx. When I reconnected the spdif everything worked as normal.

    DK-1
     
  5. Doug W

    Doug W Active Member

    Joined:
    Mar 7, 2003
    Messages:
    975
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    28
    DK-1,


    Were both cards selected at the time in your recording program?
     
  6. DK-1

    DK-1 New Member

    Joined:
    May 22, 2003
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Doug W,

    I use Sonar 4 Producer. I'm not sure you can select more than one card at a time. Maybe if you use the monitor feature? But I haven't tried that. Do you mean select the drivers for both cards?
     
  7. Doug W

    Doug W Active Member

    Joined:
    Mar 7, 2003
    Messages:
    975
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    28
    DK-1,

    I'm not exactly sure what I mean. If I was to take a guess at what I think I mean I would say...In Sonar 4 Producer, while using ASIO, Can you select 2 different ASIO cards as your source for Inputs/Outputs. Probably I should just install 3538i myself and figure out what this means

    I am at work right now and I should get out of here and get back home and construct a bathroom, which I am not very sure about either-you wanna come over and help? I'll buy lunch at Burger King! We can start on the basement as soon as the bathroom is done. Why did we buy a 105 year old house???

    DK-1, I don't suppose that in the ASIO control panel for 3538i, you can select 2 ASIO cards?.*%#
     
  8. dj_stick

    dj_stick Apple Fanboy?

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    17,575
    Likes Received:
    204
    Trophy Points:
    88
    what i think this means is that some sequencers support mulutiple ASIO Devices

    therefore you load the drivers for all cards in use within the settings of the sequencer. I don't think it has anything to do with the asio control panel
     
  9. thomasabarnes

    thomasabarnes Long Time ***** Friend

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    1,404
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    48
    SONAR only suports one ASIO driver at a time.
     
  10. iron2000

    iron2000 New Member

    Joined:
    Oct 18, 2002
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Strange, I installed this new build and now I can't right click on the kX DSP to add new effect.
    No menu appears on right-clicking the blank spaces but right-clicking the DSPs bring up the DSP menu.

    Is there a new way to add effects to the kX DSP or something?
     
    Last edited: Aug 20, 2005
  11. dj_stick

    dj_stick Apple Fanboy?

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    17,575
    Likes Received:
    204
    Trophy Points:
    88
    try reinstalling - the dsp interaction hasn't been changed
     
  12. eyagos

    eyagos New Member

    Joined:
    Dec 11, 2002
    Messages:
    259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Try to execute all the .kxl files located in system32 directory. This worked for me.
     
  13. dj_stick

    dj_stick Apple Fanboy?

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    17,575
    Likes Received:
    204
    Trophy Points:
    88
    eyagos from what i understand his problem is not the plugins, but the menu to access the plugins… so your tip might now work, but it could be worth a try

    it's a strange problem…
     
  14. iron2000

    iron2000 New Member

    Joined:
    Oct 18, 2002
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Didn't seem to work for me.
    Found 8 kxl in system32, default action is to register.
    Registered them but it didn't solve the problem.

    I'll try to reinstall then.

    There is no need for build h to be installed, isn't it?
    I did a clean uninstall with Driver Cleaner before installing build I, any problem is that known to cause?
     
  15. Russ

    Russ Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    5,722
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    48
    There is a bug with the "Show window content while dragging" option. See this post from the 3538i Bug Reports thread.
     
  16. iron2000

    iron2000 New Member

    Joined:
    Oct 18, 2002
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just discovered that bug myself.

    Sorry for not searching throughly first.
    Was ramaging through this thread only.
     
  17. Russ

    Russ Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    5,722
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    48
    Just re-enable that option under kX Settings, and close any kX Windows that are open and it should restore the menu.
     
  18. iron2000

    iron2000 New Member

    Joined:
    Oct 18, 2002
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Its working perfectly now. :)
     
  19. slsduque

    slsduque New Member

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Working fine on a sb0222. Good work! Thanks
     
  20. Akira Takeuchi

    Akira Takeuchi New Member

    Joined:
    Jan 10, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I tsested 3538i.
    Soundfont doesn't Play drum Sounds on MIDI ch 10.
    My SB is Audigy 1 card.
     

Share This Page

visited