3539 released

Discussion in 'General Discussion' started by Eugene Gavrilov, Aug 24, 2007.

  1. silvertones

    silvertones New Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Messages:
    283
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    I'll try those.
     
  2. silvertones

    silvertones New Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Messages:
    283
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    That was 2 hours of bad experience. Same error message. It did try fron device mgr. to load drivers but they had issues. I think I'll wait to see if anyone else is having luck with W2K
     
  3. Vadim_K

    Vadim_K New Member

    Joined:
    Nov 28, 2003
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Big thanks for the new version ! All works great !
     
  4. ONjA

    ONjA New Member

    Joined:
    Sep 2, 2005
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Installation fails on Windows 2000. Driver now entirely compiled with msvc2005, some backward compatibility may be broken. Not only exe files trigger error, but the kx.sys itself.
     
  5. silvertones

    silvertones New Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Messages:
    283
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Looks like W2K is going to be a no go at this point. Based on the changes I don't think I'm loosing anything anyways.
     
  6. ONjA

    ONjA New Member

    Joined:
    Sep 2, 2005
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Looks like PE-format broken for win2k loader.

    I managed to fix this!

    If you know how to edit PE-file header, you can fix it too:

    OS version 6 .0
    Image version 6 .0
    Subsystem version 5 .1

    All you need is to change this fields to 5.0 in every .exe, .dll and .sys. win2k is version 5.0 and refuse to load such *new* files.
    Files are located here "%Program Files%\kX Audio Driver\3539"

    --PS: but there is missing import funtion in KX.sys from NTOSKRNL.EXE, the _CIsqrt (possibly others), so, driver needs to be recompiled. 8(
     
    Last edited: Aug 28, 2007
  7. MEXXX`

    MEXXX` New Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Bah! After about an hour of messing around with that russian site I finally managed to download the installer. The link given by Johny1982 keeps giving broken downloads.

    Here is a working, no ads, no wait, no BS download link.... sheesh

    kxdrv3539-full.exe
     
  8. miklelottesen

    miklelottesen New Member

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Vista bug fix

    Hi

    Thanks for the amazing driver, Eugene! I've really been waiting for it since Creative announced that they wouldn't be making new drivers for SBLive for Vista (and may they burn in h*ll!!!:mad:).

    However, I found a bug (in Vista): it seemed that the right channel copied itself to the left, so that both speakers recieved the right channel. However, I fixed that. If you've got the same problem, read on:

    First, I right clikced on the sound icon in the tray and clicked on Playing Devices. Then I set all of the playing devices to stereo, 16 bit, 48000 hz (click on device, properties, advanced). I don't think that's the trick, but I better descripe it, as I'm not sure. Then I set the Wave Out 4/5 as the primary/standard device (instead of 8/9). That's it..
     
  9. MEXXX`

    MEXXX` New Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Are you sure it's set on 4/5? If I try to set 4/5 or 6/7 it always goes back to 8/9 as soon as I close the window.
     
  10. mkk

    mkk Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2003
    Messages:
    5,334
    Likes Received:
    152
    Trophy Points:
    73
    Tried setting it to Master Mixer? That's what it's on here and no problem, though I'm only using stereo speakers. Audigy2ZS, 24bit 48kHz setting.
     
  11. JGSF

    JGSF New Member

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    454
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0

    My link still works. :)
     
  12. miklelottesen

    miklelottesen New Member

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well, I restarted my comp. and everything, it's still on 4/5.

    But of course the master mixer would be the best - why the h*ll didn't I think of that?!

    By the way, I only use stereo speakers myself, so no clue about surround problems..
     
  13. MEXXX`

    MEXXX` New Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I put mine on master mixer. I wasn't doing it correctly before, I was trying to change the "device" via the mixer. I did it through the control panel and now it stays.

    Now I just have to figure out how to get rid of all the sound artifacts with ASIO.:dead:
     
  14. thomasabarnes

    thomasabarnes Long Time ***** Friend

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    1,404
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    48
    Hey all:

    With .3539, I can't get the ASIO panel to load except in SONAR. Can anybody get the ASIO panel to load via right clicking the kX icon in the taskbar and going to Settings/Asio Control Panel? When I do this, nothing happens!

    The worst thing is that when I try to open the ASIO Control Panel outside of SONAR, I lose the ASIO driver completely when I reopen SONAR. I have to restart the PC a few times and/or even reinstall the kX driver to get the ASIO driver back in SONAR.
     
  15. BiCho

    BiCho Audiotecna- Representante

    Joined:
    Dec 16, 2002
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    same thing happening here, well I don't use Sonar. kxASIO simply ceased to exist in the system...
     
  16. ReWired

    ReWired New Member

    Joined:
    Nov 28, 2003
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    what are your OSes?
    i have never experienced such problem with any of kX versions...very strange.
     
  17. Russ

    Russ Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    5,722
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    48
    Works fine for me....
     
  18. MEXXX`

    MEXXX` New Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I can't access the ASIO panel in Vista through the kxmixer. I can only access it via a DSP program I use (Thuneau Allocator). ASIO is working for me, but I get pops/clicks even at max latency.
     
  19. thomasabarnes

    thomasabarnes Long Time ***** Friend

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    1,404
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    48

    I'm using Windows XP. It's in my signature.

    After a re-install of the kX Driver, I get the ASIO Control Panel outside and inside of SONAR and the ASIO driver is back, for now.

    In other words, It's working like expected, now, for now, anyway.
     
  20. ReWired

    ReWired New Member

    Joined:
    Nov 28, 2003
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ah, sorry, i have signatures turned off.
    anyway, it's up to corrupt install and/or uncorrect resetting (or some not deleted registry entries) at the end.
    i installed over 3538m with no problems at all (setup reset what needed by itself)
     

Share This Page

visited