AIW 9700 fails to find all TV channels

Discussion in 'AMD Graphics Cards' started by vetski179, Oct 10, 2005.

  1. vetski179

    vetski179 New Member

    Joined:
    Oct 10, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Have basic cable. No set top box, just hook the coax cable right up to the TV. On my TV, I get almost all channels 0-99. Same cable is split to my AIW 9700. When setting up the AIW TV tuner, I go through the setup, select 'United States', 'cable'. Then autoscan. It picks up less than half of the stations that are available on my TV. I disconnected the coax cable from the input of the 9700 and connected it to a TV as a test. It picked up all the available channels(with some fuzz on a few). Again, I simply have basic cable, with no tuner box on top of the TV. Any clues to get all the channels to work? I did try an earlier version of MMC as a fix. It worked the same (not finding all available channels) as version 9.08, so I reinstalled 9.08. Thanks.

     
  2. Customgamer1

    Customgamer1 Fell off the tech wagon

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Messages:
    2,287
    Likes Received:
    39
    Trophy Points:
    58
    Well I had a problem like that before. I don't have a AIW but I do have a HDTV card and I forgot to switch it from Antenna to cable before I did the auto scan. It picked up many more stations. Hope that helps!


    EDIT: Now that I read it agian it lookes like you already have set it to cable as you scan. If you tried hooking up the cable to the tv with out splitting it. Try the same thing to the card??? I am sure it is just a simple fix. Your splitter could be dead.
     
  3. vetski179

    vetski179 New Member

    Joined:
    Oct 10, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the suggetion on trying the cable without the splitter. Unfortunately, the result is the same.
     
  4. H3X4D3C1M4L

    H3X4D3C1M4L New Member

    Joined:
    May 31, 2005
    Messages:
    6,793
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    0
    I think it only picks up channels that receive 100% clear, if it gets too much fuzz then it doesn't auto detect it.

    If you want them all just go into the TV options and check all the boxes so the channels apper when you flip channels
     
  5. vetski179

    vetski179 New Member

    Joined:
    Oct 10, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I manually entered the channels, nothing but fuzz. Not even a hint of a picture. No sound either.
     
  6. theonlybabyface

    theonlybabyface GO CANUCKS GO!!!

    Joined:
    Dec 14, 2002
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Do you have ATI Tools installed by any chance???
     
  7. H3X4D3C1M4L

    H3X4D3C1M4L New Member

    Joined:
    May 31, 2005
    Messages:
    6,793
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    0
    Do you mean ATI Tray Tools or ATI Tool?

    Because ATI Tool said something about f-ing up tuners.
     
  8. vetski179

    vetski179 New Member

    Joined:
    Oct 10, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I don't have ATI Tray Tools or ATI Tools installed.
     
  9. mikej

    mikej New Member

    Joined:
    May 9, 2002
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I use tray tools with my aiw-x800xt and no issues here??? I have used an inline cable signal TV amplifier for a weak feed into my house and it worked great... might give one a try.
     
  10. H3X4D3C1M4L

    H3X4D3C1M4L New Member

    Joined:
    May 31, 2005
    Messages:
    6,793
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    0
    My AiW X800XT also works fine with ATI Tool... so I don't know
     
  11. theonlybabyface

    theonlybabyface GO CANUCKS GO!!!

    Joined:
    Dec 14, 2002
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes sorry ;), I mean ATI Tray Tools....there was an issue with TV tuners. ATI Tool works great and is a nice program.
     

Share This Page

visited