Blocky Shadows Issue

Discussion in 'AMD Graphics Cards' started by Sanafabich, Jan 31, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sanafabich

    Sanafabich BANNED

    Joined:
    Mar 1, 2004
    Messages:
    512
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It still looks just as bad
     
  2. tech.Me

    tech.Me New Member

    Joined:
    Apr 18, 2005
    Messages:
    139
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So you do know that the shadows are caused by NV's "optimization," correct?
     
  3. Rasta Monsta

    Rasta Monsta Just an Average Joe...

    Joined:
    Aug 8, 2002
    Messages:
    1,574
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Well I don't understand why Neon doesn't seem to be having the same problem.

    This is crazy.

    rasta
     
  4. Sanafabich

    Sanafabich BANNED

    Joined:
    Mar 1, 2004
    Messages:
    512
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    you're probably right
     
  5. tech.Me

    tech.Me New Member

    Joined:
    Apr 18, 2005
    Messages:
    139
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  6. Cube623

    Cube623 New Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    322
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    unfortunatly i think i might have fallen foul of the blocky shadows issue.

    All the games you are describing to have the shadows issue i don't (i think, most of the games that you are saying have this problem i've got as demos and are not currently on my pc) have this issue.

    But on friday i downloaded LOTR:BFME2 (1.36GB Download for a demo!) and i think this contains the blocky shadows issue.

    This is what the settings are on LOTR:BFME2 (all maxed out:D )
    http://img.photobucket.com/albums/v348/Cube623/LOTR-BFME2SETTINGS.jpg
    This is what the shadows are like
    http://img.photobucket.com/albums/v348/Cube623/LOTR-BFME2BlockyShadows.jpg

    are these shadows blocky for this game?

    The only difference i have to make with this game (btw gfx card is always set at AA2X and AF16X) is that i have to run this game in 1280x960 not my normal 1280x1024 as LOTR:BFME2 gives no option to run in 1280x1024. Could that be a reason?

    btw LOTR:BFME2 is a nVida optimised game
     
    Last edited: Mar 19, 2006
  7. ViRuS2k

    ViRuS2k Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2003
    Messages:
    8,337
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    48
    hahaha

    nvidia cant beat ati for quality so they get programers to code something into there games that works only on there hardware so ATI cards quality suffers

    its a bad circle of horrors NVIDIA IS BAD BAD BAD they make me SICK!
     
  8. Utrion

    Utrion New Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    0
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    in BFMEII tha shadows in NV are excactly the same !!!so its not till now an ATI problem and we have to see images from NV cards to compare the quality
     
  9. HolyAvenger

    HolyAvenger New Member

    Joined:
    Dec 14, 2003
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Marketing drivel. In reality it is: "We pay the game makers big bucks. That's why today's hottest games are developed on NVIDIA, to be played on NVIDIA."

    It's called business, it's dirty tricks and whatnot, it's sole purpose to make $$$s. Make them at the least effort necessary to stay ahead of the competition (or try to).
     
  10. Ib Al-Musaheb

    Ib Al-Musaheb New Member

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    190
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    True, true ... :tears:
     
  11. Sanafabich

    Sanafabich BANNED

    Joined:
    Mar 1, 2004
    Messages:
    512
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    it would be nice to get at least a word from ATI.
     
  12. Sanafabich

    Sanafabich BANNED

    Joined:
    Mar 1, 2004
    Messages:
    512
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  13. Killer_uk

    Killer_uk Active Member

    Joined:
    Nov 4, 2002
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Last time I emailed ATI they said they were going to look into it.

    When I emailed EA they said thats how the game works. :rolleyes:
     
  14. Sanafabich

    Sanafabich BANNED

    Joined:
    Mar 1, 2004
    Messages:
    512
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    or doesn't
     
  15. ViRuS2k

    ViRuS2k Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2003
    Messages:
    8,337
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    48
    Why is this still a sticky ?

    its not like EA are going to fix it.
     
  16. Sanafabich

    Sanafabich BANNED

    Joined:
    Mar 1, 2004
    Messages:
    512
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thanks for your help, virus
     
  17. Ib Al-Musaheb

    Ib Al-Musaheb New Member

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    190
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    He! I hate EA! ... but it's not like that everyone hates EA and therefore I hate them, too.

    At first, they disappoint me with C&C Generals: The game is suffering from a lack of innovation and serious bugs - people who've also had that "Serious problem"-error definitely know what I'm talking about. :tears:
    Then, the support for naval units have not been integrated although it would have given the game a fresh new way of fighting your opponents in MP. (thank god, the Act of War expansion finally makes this possible [​IMG] )

    Secondly, the C&C - The first Decade is a complete mess: My favorite C&C called Red Alert 1 can't be played on my PC ... no, this is not an assumed XP-problem. It is more like my brand new LCD monitor can't display this low game resolution ...
    A pity that EA has not made any improvements on this old game but this is truly typical for them!

    Thirdly, they've really dared to announce that they're not going to support NFS:MW any more ... oh, thank god that I don't own this game. This would have made me really sick then ... :hmm:


    And, oh yes, the Battlefield 2 expansions suck! Special Forces, a disgrace, especially Euro Forces, what a ... :x
    And there is not to forget the buggy main program Battlefield 2: Improved and made worse at the same time by thousands of patches!!

    But hey, there is a new Battlefield-game on the way to us: Possibly, this brings this flood of patches to an end and shuts down the official support for Battlefield 2 as well! :bleh:


    Someone still awaiting futher EA games here? :sleep:
     
  18. midnilux

    midnilux New Member

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Oblivion also has this shadow problem on my Radeon x800xt
     
  19. NAZ2222

    NAZ2222 Active Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    401
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    28
    I dont know if it will work for you, but in my case putting 2x temporal AA in NFSMW maked dissapear the blocky shadows, I dont own BF2, but maybe it can work! try
     
  20. X1800XTTOP

    X1800XTTOP New Member

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    316
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    If youre talking about "self-shadows" its a bug - the same thing happens on nvidia cards. Try turning self-shadows off and if that fixes it - dont worry, wait for a gamepatch.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

visited