For those having trouble running 3DMark under DX9 Heres my fix ;)

Discussion in 'General Software Discussion' started by Crash Override, May 26, 2002.

  1. Crash Override

    Crash Override Banned

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    2,448
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok those of you who have installed the DX9 Beta are aware that it doesnt run 3D Mark 2001 SE

    Here is how to fix that

    Click on your start button

    Click on the run button

    Type in regedit

    Goto HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectX

    In there you will see a KEY that says Version

    Modify this to 4.08.01.0810

    close down regedit reboot and run 3DMark 2oo1SE
     
  2. digitalwanderer

    digitalwanderer Colour Commentator

    Joined:
    May 8, 2002
    Messages:
    5,619
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Just a bit-o-additional.

    Crash's fix works for 9x/me, 2K, & XP. ;)
     
  3. Renegade[CSR]

    Renegade[CSR] New Member

    Joined:
    May 7, 2002
    Messages:
    396
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    But more importantely, is 3d mark 2001 performance improved with DX 9? :confused:
     
  4. HardwareHeaven

    HardwareHeaven Administrator Staff Member

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    32,274
    Likes Received:
    163
    Trophy Points:
    88
    well ive seen on the various forums that some people are getting performance drops .. and really technically I dont see how 3dmark could be improved unless they have overhauled the DX8 section of the coding ... its only an addition (DX9) as such from what I hear.. so it should be the same...
     
  5. Crash Override

    Crash Override Banned

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    2,448
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re:

    I have a bit of a performance drop in 3DMark but I think thats due to a few things they are working on in the DX8 area.

    The IQ is certainly better so that could be part of the performance hit

    I've also noticed that GUI H/W Accelerations is now working in all parts of Windows with a few glitches still left

    For instance use IE and type in a message in Windows Messenger and minimize the Messenger window.

    You will see a flicker in IE where everything but the background color disappears
     
  6. Renegade[CSR]

    Renegade[CSR] New Member

    Joined:
    May 7, 2002
    Messages:
    396
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thus the reason its a beta ;)
     
  7. Pharaoh

    Pharaoh New Member

    Joined:
    Jul 30, 2002
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Forget editing the registry or using someone's supposedly fix. Just go to madonion and download the upgrade patch to build 330. :duh:
     
  8. iceboy

    iceboy New Member

    Joined:
    Jun 23, 2002
    Messages:
    185
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re:


    why are you replying to an old, outdated thread :uhoh: :rolleyes:

    damn me too :D
     
  9. Pharaoh

    Pharaoh New Member

    Joined:
    Jul 30, 2002
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just for the same reason, that you're reading an old thread!
     
  10. iceboy

    iceboy New Member

    Joined:
    Jun 23, 2002
    Messages:
    185
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i tot it was new because u updated it :p
     

Share This Page

visited