new BF2 patch out

Discussion in 'Gaming Discussion' started by MousePotato, Jul 16, 2005.

  1. MousePotato

    MousePotato New Member

    Joined:
    May 9, 2002
    Messages:
    124
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
  2. The_Neon_Cowboy

    The_Neon_Cowboy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2002
    Messages:
    16,076
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    73
    Battlefield 2 v1.02 is a HOTFIX
    that repairs the memory leak found in v1.01.

    Still not the kind of magor patch i'm looking for but verry interesting
    (2mb difference over the 1.01 patch)
     
    Last edited: Jul 16, 2005
  3. Warpy

    Warpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2003
    Messages:
    2,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    48
    Downloading... this is good news.
     
  4. skinlab

    skinlab Got Satan?

    Joined:
    May 13, 2002
    Messages:
    286
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yay finally!

    any news on whats updated other than the memory leak?
     
  5. Forbidden Donut

    Forbidden Donut New Member

    Joined:
    May 30, 2003
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Haven't heard what might have been updated besides mem-leak, but it looks like nothing else to me. Server browser still sucks; I get bogus ping readings. A ton of 0 pings then shoots up to 93 and up. When I join a game though, it's usually in the 40 or so range. Accuracy when prone is total shit. Looks to me like DICE need to fix yet another fix in the Battlefield series. The demo ran like butter for me, but the full game runs like ass. This one's definitely going on the back burner for a while.
     
  6. Stop It

    Stop It HHs' Resident Kitty Lover

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Messages:
    1,415
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    0
    Well, hopefully the PunkBuster issues (Going to certain serveres kicked you for having a too new PB, even with the unpatched version), and that memory leak is finally consigned to history and people can play without these annoying bugs :)
     
  7. INSTG8R

    INSTG8R New Member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    516
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    The solution to that one is this, in the console while in a Server is to type pb_Security 0 It will allow PB to downgrade itself(I'd admit its no solution to Cheat Free Gaming but....) I wish the Renters of these Servers were aware that PB no longer Auto Updates and must be done manually,same with clients
     
  8. quakerjtf

    quakerjtf New Member

    Joined:
    Sep 26, 2004
    Messages:
    376
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This update didn't do anything but make some more lag in my game, I didn't memory leaks before. I'm gonna have to defragment again after that shader optimization. The server menu is still a flaming piece of shit as well.
     
  9. Logla

    Logla Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2003
    Messages:
    3,310
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    48
  10. pigdog

    pigdog New Member

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    465
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    When I exit BF2, I don't get my PC back for about 50 seconds. Anyone else getting this?

    I've installed the pafch hotfix.
     
  11. INSTG8R

    INSTG8R New Member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    516
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Im afraid thats pretty normal as the game is pretty much eatin up ANY resources it can get its hands on cuz as Neon Cowboy likes to point out is caches EVERYTHING(after patch as well) not much you can do about it really.Once it unloads itself you'll get your PC back
     
  12. Erroneus

    Erroneus Get off my lawn!

    Joined:
    Aug 25, 2002
    Messages:
    13,727
    Likes Received:
    101
    Trophy Points:
    103
    Also happens here, but it takes up almost 600 MB ram, which should expain the 50 secs :)
     
  13. Warpy

    Warpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2003
    Messages:
    2,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    48
    Nope, not since I upgraded to 2GB. I can ALT TAB whilst in game now instantly if need be :)
     
  14. INSTG8R

    INSTG8R New Member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    516
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Show off:p LOL yeah I have now been eyeballing a 2gig set of Corsair XMS(sucks cuz I just bought this set if 1 gig in May)
     
  15. mkk

    mkk Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2003
    Messages:
    5,334
    Likes Received:
    152
    Trophy Points:
    73
    With this patch it takes noticeably longer to start up the game here, just getting to the first menues. The rest of the game is no different so perhaps it's just related to the memory leak hotfix.
     
  16. Logla

    Logla Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2003
    Messages:
    3,310
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    48
    I've noticed its slower to load too. Not to bothered now though as it now works with All Seeing Eye - works loads better than the crappy in game browser.
     
  17. The_Neon_Cowboy

    The_Neon_Cowboy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2002
    Messages:
    16,076
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    73
    :D

    You need about 2 gigs of ram an a 512mb page file for that game,
    Even then the lag after it will just be "shorter"

    If you hit CTL+ALT+DEL you see BF2.exe running after you exit slowly unloading
    anll crap they precache that could and should be "dynamically loaded" If not all
    only some of the stuff the games a magor resource hog. It would be a magor chage in thier codeing though. This is one of those games that force you needlessly to upgrade
    your hardware...
     
  18. scobywhru

    scobywhru DriverHeaven Senile Member

    Joined:
    Nov 9, 2002
    Messages:
    619
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    the memory leak is just for the server side of things it wasn't a client problem but i would like to point out that not even EA transfered there own servers over to the 1.01 patch when it came out. or if tthey did it was very short lived and they still restart there servers once a day, this tells me one thing BF2 is very buggy software.

    I Hate the Menu and I hate the intro movies, but you can get rid of the movies now if only i could get rid of the menu all together
     
  19. CDsDontBurn

    CDsDontBurn AMD & Petrol Heads Mod

    Joined:
    May 24, 2003
    Messages:
    25,596
    Likes Received:
    476
    Trophy Points:
    123
    will d/l the patch when i get home, and play some BF2 while my laundry is getting done :p.
     
  20. CDsDontBurn

    CDsDontBurn AMD & Petrol Heads Mod

    Joined:
    May 24, 2003
    Messages:
    25,596
    Likes Received:
    476
    Trophy Points:
    123
    d/ling it right now :), and my laundry is getting done :D
     

Share This Page

visited