Normalize

Discussion in 'Effects and the DSP' started by huevo5050, Mar 25, 2003.

  1. huevo5050

    huevo5050 New Member

    Joined:
    Mar 25, 2003
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello, In official drivers i use the normalize option, that make all my mp3 and tv tuner at same volume.

    I not found a similar feature here, exist??

    great work.

    Apologize my poor english.
     
  2. RIV@NVX

    RIV@NVX Freedom is a feature.

    Joined:
    Jul 10, 2002
    Messages:
    4,476
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    If you want to have all your MP3s at the same volume, use ReplayGain (which doesn't have anything to do with your soundcard drivers).

    http://www.replaygain.org/
     
  3. huevo5050

    huevo5050 New Member

    Joined:
    Mar 25, 2003
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Really but...

    Yes i use mp3gain for normalize my mp3, i normalize to 89dB.

    My problem is that i have, tv tuner, mp3 normalized, mp3 recent downloaded with original volume, divx with diferent volumes, etc...

    In Audigy original drivers i have an effect that normalize in real time all sound.

    Now, exist any effect similar in kX??

    Apoligize my poor english and keep rockin'!!
     
  4. Daniel Drummond

    Daniel Drummond New Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Messages:
    1,136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Why normalize to 89db insteadk of using the whole thing (99 or 100db?). You could use a compressor plugin to have tv tuner and mp3 sound at the same level or use a stereo mix plugin and control the volumes separately.
     
  5. fensoft

    fensoft New Member

    Joined:
    Feb 27, 2003
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yes, to normalize use both compressor & expander, which are real hardware normalizer (one to decrease the sound, one to expand the sound) but you can use it in kX without buy expensive one :)
     
  6. huevo5050

    huevo5050 New Member

    Joined:
    Mar 25, 2003
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    and now...

    Ok, thanks a lot your answers. but i need a little help for configure.

    I use APS Compressor, how i set the options??. In DSP i plug Compressor between 10 band EQ and epilog/peak. Its ok?

    I dont have expander, any recomendation?. How must configure this one??

    Very thanks.
     
  7. TheKezmiester

    TheKezmiester New Member

    Joined:
    Dec 17, 2002
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    settings

    most important thing is long attack and release times, lowish threshold (depends on how 'low' your music goes) and reasonable high ratio. Try between EQ and epilog and see how you go. Just becareful of the gain on the compressor.
     

Share This Page

visited