only left headphone working when using 0/1

Discussion in 'Bug Reports' started by blubb2, Nov 24, 2004.

  1. blubb2

    blubb2 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2004
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi,
    i have a SBLive 5.1 (SB00060 I think) and I'm using the card only as source for three different stereo outputs (stereo 4/5, TV 6/7, Headphones 8/9), all works pretty great but when i use 0/1 for output I only get sound on my left ear (headphones only), when I use 8/9 everythings works as it is supposed to.

    My kx-Settings ("5.1 - Rear = Front"):
    Speaker mode: 5.1
    Sourround: Copy
    Use Subwoofer output: checked
    Bass Redirection: unchecked
    Toggle "Route Headphones to Center/Subwoofer" mode: checked

    I don't exactly know if it is a bug, but I would appreciate any tips to get it working right.

    thanks,
    Philip
     
  2. peate

    peate Active Member

    Joined:
    Oct 31, 2003
    Messages:
    513
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    28
    If you're using the default DSP, double click the FXMix2 plug-in and raise the second slider. That might work.
     
  3. blubb2

    blubb2 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2004
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok, i forgot to mention this, I modified my DSP:

    I connected the center and LFE outputs of the Sourrounder to the L/R Headphones inputs of the epilog (with a timbre in the middle, but I don't think thats the problem ;) ). With the default DSP the Headphones are just a copy of the front channels and it would be nice if I could use them independently.
     
  4. dj_stick

    dj_stick Apple Fanboy?

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    17,575
    Likes Received:
    204
    Trophy Points:
    88
    what you have done there is sent the sub and center channels to the headphones, instead of the front
    the switch to send headphones there is AFTER the dsp, not before it
     
  5. blubb2

    blubb2 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2004
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok thanks, then I'm lucky that it is working right when I use 8/9 - I think I can life with that :)
     
  6. dj_stick

    dj_stick Apple Fanboy?

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    17,575
    Likes Received:
    204
    Trophy Points:
    88
    re-connect the front outputs to the headphones on the epilog
     
  7. blubb2

    blubb2 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2004
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    no no, I like it the way it is at the moment (except the 0/1 behavior), so I can play music over my stereo, a movie on my TV and can use Skype over my headset without them interfering with each other (ok the example is not very good - first thing that came to my mind :)), if I reconnect the front outputs to the headphones-inputs I can't do this anymore.

    I thought the "Route Headphones to Center/Subwoofer" switch works in the Surrounder, so it's kind of my mistake...

    When I buy a 7.1 card, can I use three different outputs?

    oh, and btw, except for the (sometimes) bad gaming performance this is a very very good driver - thanks for all the work, I love the DSP :cool:
     

Share This Page

visited