Overclocking P4 28 with TwinMos ram ?

Discussion in 'Overclocking, Benching & Modding' started by TheBloody, Feb 11, 2004.

  1. TheBloody

    TheBloody New Member

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello !

    On first had some Infineon CL3 RAM (1024MB) in my computer, could tweak some points up, up to 3,16 GHz.
    Actually buyed TwinMos CL2 RAM 1024MB and now I cant overclock about 2,89 GHz. (or least 2,90).

    My System :
    Asus P4P800 Deluxe - (Revision of Bios is 1015.002)
    Intel P4 2,8 Ghz HT better the 865 Chipset
    2x 512 MB TwinMos Twister CL2, 400 - (Timings are : CL2, 3, 3, Burst Lenght 8, Refresh Rate 15ns, Idle Timer 0)
    Windows 2000 SP4

    The processor is actually locked at level 14 - a guide to unlock would be realy :thumbup:

    Hope that some guys here have knowledge how to overclock with the TwinMos ram.

    Also Im not realy familiar about the voltages of cpu and ram, actualyl the cpu gets 1,53x Volt and the ram get "Auto" Controlled power.

    First thread, hope you get my unfamous english readable ;)

    Greats Bloody
     
  2. Nuke209

    Nuke209 New Member

    Joined:
    Jul 1, 2002
    Messages:
    568
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i'm guessing it's your ram, did u try relaxing the timing on the ram? and try 2.5?
     
  3. TheBloody

    TheBloody New Member

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Tried with CL 2,5 and get the cpu up to 2,92 Ghz - all above woudn't start the overall system.
    All about 2,85 and the ram causing hang ups at windows start.
    Ever running at 400 ram clock ratio.

    After 5 interrupted windows start attempts with oc I stopped and now be happy the ram is still alive ^^
    Got many malfuntions like corrupted ntkrnl.exe loads, graphic failures or simple hang ups (at cl 2,5).

    Well the ram dont seems to be realy oc friendly - or I just wanted to much :rolleyes:
     
  4. craig588

    craig588 Banned

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    3,510
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Unless thats a ES you cant change the multi, and you would need to have the best equipment out there to unlock it. (Something that could rearage the die on a .13 micron level)
     
  5. TheBloody

    TheBloody New Member

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Actually the sys runs fine @ 3106 Mhz - +300.
    The ram clock is 320 Mhz @ 2,3,2,5,8 in timings.

    I think I could get a higher clocking speed, about 3200+- but the cpu fan (boxed one) has not enough power.
    Temparature of the mobo is 77° - 95°f and cpu about 82° to 116°f.
     
  6. JavaFox

    JavaFox E Pluribus Unum

    Joined:
    May 9, 2002
    Messages:
    3,203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    A little bit of a tangent, but does anyone know of a reputable seller of TwinMOS in the US?
     

Share This Page

visited