PAX PCI Audigy All-OS-Driver V1.00

Discussion in 'PAX Drivers' started by Robert McClelland, Jul 24, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nfinite

    nfinite New Member

    Joined:
    Aug 18, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Sorry for the delay in reply. I've been kinda busy here.

    Anyway, I did a complete uninstall and driver sweep and installed a Creative driver package modified for Win7 (found on the Creative forums) and the CMSS2 and Stereo Surround options were listed there.

    I then did the same process of uninstalling all apps, uninstalling the drivers, and running Driver Sweeper, and reinstalling this PAX package. Same result - no CMSS2 nor Stereo Surround option.

    The CMSS(1) option that is available does not seem to be mirroring stereo audio correctly either - no output from the rear speakers.

    Maybe I should add that when I open up properties for the sound card I get a windows error message:
    "Windows has detected that audio enhancements for [the device] are causing problems." and asks me if I want to disable them.

    Wondering if it's just me... again, this is on Win7 64bit with an Audigy 2 ZS
     
  2. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    Well Creative did release new beta I would see if those tweaks will help or not :).
     
  3. traxxus

    traxxus New Member

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi there

    I use Windows 7 x64 and Audigy 4, but got problems with my mic. I hear myself when i talk, but the mic dont record anything. Audirecorder dont work, Skype dont work, nothing.

    IDs:

    PCI\VEN_1102&DEV_0008&SUBSYS_10211102&REV_00
    PCI\VEN_1102&DEV_0008&SUBSYS_10211102
    PCI\VEN_1102&DEV_0008&CC_040100
    PCI\VEN_1102&DEV_0008&CC_0401

    PCI\VEN_1102&DEV_0008&SUBSYS_10211102&REV_00\4&30D54F48&0&08F0

    [​IMG][​IMG]
     
    Last edited: Aug 30, 2009
  4. BigBodZod

    BigBodZod Member

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Interesting problem I'm having with this driver pack, everything will work fine for a little while, could be a few minutes to a few hours then all of a sudden the sound completely drops out.

    If I check the Playback Devices I notice the sound level meter is about 2/3 up and not moving.

    Sometimes Windows 7 will give an error message about the device not responding and to disable it.

    If I reboot the machine then the sound comes back until this happens again.

    I have not tried the recent release from Creative Labs yet for my card but I may just to see what happens.

    Using Windows 7, RC1, Build 7100, x64-bit edition
    8GB of RAM
    Audigy 2 Platinum

    This is my file server machine, I have a gaming rig with an X-Fi Platinum installed and have not come across this issue yet.
     
  5. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    Ya this was bad driver from creative looks like I got the new set almost ready :) I try get them out this week plus new xfi set.
     
  6. BigBodZod

    BigBodZod Member

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Glad to hear that, in the meantime I have enabled the onboard ALC662 codec just so I don't have any drop outs, so far so good...

    I also found another trick besides rebooting, going into the Playback Devices and disabling the Audigy, then re-enable it once more, works great until it stops again.

    I've also noticed that it can happen more often with Media Files like Gametrailers and such, Flash Media files seems to happen quite quickly too....
     
  7. thinhint

    thinhint New Member

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    when you set out new driver for AUDIGY 2 ???
     
  8. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    Tomorrow I can't promise still got alot work to finsh up since we got my parents house up for sale will see.
     
  9. BigBodZod

    BigBodZod Member

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Take all the time you need Robert, selling a house and closing escrow can take awhile ;)
     
  10. windstory

    windstory New Member

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    creative game port error

    My card is Audigy2 Zs and have "creative game port error" after installing driver at windows 7 x64.

    Is it possible to solve this error?
     
  11. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    You have your Device ID by chance?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

visited