problems with bf2 and cat 5.8 :(

Discussion in 'AMD Graphics Cards' started by tristaan, Aug 17, 2005.

  1. tristaan

    tristaan New Member

    Joined:
    Aug 2, 2005
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hey you!

    well ... i waited like hell for 5.8 to solve the texture problems in bf2 but unfortunatly there are still these damn texture failures :( so i don't know whats the problem, ati wrote they will fix it with 5.8... the 5.6 drivers work, but everything higher causes the game after a while to make textures transparent, black or funny coloured. the overall performance seems to be better in 5.8 so i'm in a dilemma :(
    perhaps my card is the problem? or something else? mhmmm i'll post my system perhaps someone has an idea what it could be.

    athlon xp 2600, 1024 Mb kingston hyperx 2227, radeon 9800pro @ 448mhz (its one of the small numbers produced with the R360 chip instead of the R350 so its like a radeon 9800xt), nforce 2 chipset (epox 8RDA3+), windows xp sp2

    i'm sure the overclocking is not the problem cause there's no other game that makes such failures and without the clocking the failures occur too.

    greets..

    tris
     
  2. The_Neon_Cowboy

    The_Neon_Cowboy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2002
    Messages:
    16,076
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    73
    hmm.. your overclocking could be a magor part of your problem
    have hope for the 1.3 BF2 patch
     
    Last edited: Aug 18, 2005
  3. Dark Lord

    Dark Lord Well-Known Member

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Messages:
    5,910
    Likes Received:
    89
    Trophy Points:
    58
    if anything, id wait till 1.3 comes out for BF2 some time this month. there supposed to have a fixed bug list of 150+.
     
  4. bake15

    bake15 New Member

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    582
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    im getting this problem too with the regular cp, i don't remember seeing this when i had CCC installed and i did not have this problem with the 5.7s.
    heres a screen shot.
    [​IMG]
     
  5. sslaytanic

    sslaytanic New Member

    Joined:
    Jul 24, 2005
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i think that is from texture filtering. i have that too, since i have it on low. when i had it on medium or high, i barely noticed it.
     
  6. bake15

    bake15 New Member

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    582
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i have texture filtering on high, this happens with CCC as well :tears:
    i'm gonna try the 5.7s tomorrow, im sure this only happens with 5.8s.
     
  7. SASR

    SASR New Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Not sure if I am correct however I have read that BF2 doesnt like OC'ing at all,
    1.3 should fix alot of things, and hopefully not create more.
     
  8. ReDGuiTaR

    ReDGuiTaR New Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    746
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I didnt tried the 5.8 yet but for now the best BF2 driver for me is the 5.4 !
     
    Last edited: Aug 18, 2005
  9. NeoB!te

    NeoB!te New Member

    Joined:
    Apr 23, 2005
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ReDGuiTaR im sorry but the 5.4s technoligy can't compete with the 5.8s for BF2. Trust me on this one and get the 5.8s thanks.
     
  10. MiDri

    MiDri New Member

    Joined:
    Jul 27, 2005
    Messages:
    930
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Looks geomitry related, the terrain does that if you set your geomitry to low.
     
  11. tristaan

    tristaan New Member

    Joined:
    Aug 2, 2005
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    again as i stated on the top ;) : i tested it WITH and WITHOUT overclocking. i get those failures with the standard frequency too. with 5.6 it works but unfortunatly the performance in bf2 is with 5.8 better. i tested the 5.6 with an overclocking to 472 mhz core frequency, thats 98 mhz more than the standard one, but nevertheless with 5.6 it works without any problems. i'm sure its a driver / memory problem, otherwise it would not occur after a few minutes played but earlier or a direct crash.
     
  12. Dragunov

    Dragunov New Member

    Joined:
    Aug 25, 2003
    Messages:
    275
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    140+, don't ask too much at once from the devs ;) :rofl: :D :duh: :uhoh: :wtf:

    Greetz

    Dragunov
     
  13. bake15

    bake15 New Member

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    582
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0


    that happens with everything set to high.

    Edit i'm 99% sure this is a game problem because catalyst 5.7 and 5.4 also suffer from this problem, i cant believe i never noticed this before, mind you when your running for your life from the arty its hard to notice much in the game :D
    (taps foot and waits for patch 1.3) :sigh: :x
     
    Last edited: Aug 18, 2005
  14. petri1

    petri1 New Member

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    746
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    try to run the GURU3D demo(timedemo) but just when it is about to start it kicks me back to windiws how come is it that i used the patches that are put? the 2 patches for BF2 i mean
     
  15. zerra

    zerra Bikini Bottom Member

    Joined:
    Aug 11, 2004
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i think the timedemo wont work with bf2 1.1 or 1.2.
    got the same issue.
     
  16. petri1

    petri1 New Member

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    746
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah that is true i hadto install BF2 again and chose not to install the patches adn i could benchmark it check my post in the thread about realesed 5.8 day before ati i think it was and there i´ve posted 3dmark 03 and 05 as well BF2 AQ3 results with 5.8´s man they are fast set of drivers
     
  17. tristaan

    tristaan New Member

    Joined:
    Aug 2, 2005
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah and exactly that is the problem: the 5.8 are faster but they cause texture failures, 5.6 is stable but slower -.-
     
  18. Widkidone

    Widkidone New Member

    Joined:
    Jun 11, 2003
    Messages:
    711
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    BF2 1.03 will be out between this coming wed and the following Monday
     
  19. bake15

    bake15 New Member

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    582
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    these glitches happen on nvidia cards as well, so its the game thats the problem...
     
  20. eggs420

    eggs420 my bud > yours

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    399
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Really now..that's not what EA said today.
     

Share This Page

visited