sb live! vista problem

Discussion in 'General Discussion' started by elfh, Sep 18, 2009.

  1. elfh

    elfh New Member

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hello! seems like there is no cure for this, or am i searched not well?

    my sound card is recognized as SB0102 10k [e800], but when i press "test" i get "failed to create sound" (actually its in russian, so maybe the english message is slightly different). there is no sound, but levels on waveout 6/7 are moving, when i play something. need some good advice. kx drivers version is 3549, vista x86, 4gb.

    edit: when i set output to "Master Mixer" i get distorted sound, if play something.
     
    Last edited: Sep 18, 2009
  2. Russ

    Russ Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    5,722
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    48
    The kX speaker test does not work in Vista, this is a known issue (AFAIK, the kX speaker test uses Directsound 3D, which was removed in Vista).

    As for the rest, try kX version 3550 (prior versions do not support more than 2 GB of RAM).
     
  3. elfh

    elfh New Member

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    wow! thanks Russ, it works fine now. and thanks to the kx developers team!
     
  4. Jean-Jacques51290

    Jean-Jacques51290 New Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re : sb live & KN mixer problem

    Hi all

    Sorry i'm french...
    xcuse my english XD
    KX mixer don't work :(

    Drivers are ok sound ok too
    It's a 3549 version, my sound card is Creative SB Live Value CT4670 !

    Windows 7
    Athlon 64 X2 6000+
    Motherboard MSI KA780G
    Ram ddr2 Gskill 800
    Graphic card ATI 4870

    Error message on startup win 7 is:

    ---> Error initializing sound card !

    Please help ! XD

    Thanks all for good job !!!!!!!!


     
    Last edited: Sep 21, 2009
  5. robd

    robd New Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    AW: sb live! vista problem

    I have a very similar problem, but i have the sb0090 (Soundblaster Audigy Platinum). I can only listen to my pc sound if i set the output to anything else but "Master Mixer", that is really annoying ("clicks", distorted sound).
    The surround sound does also not work, but if i switch rear and front output channels, all speakers work fine (i couldn't test the middle speaker).
    I tried AC3 sound with a DVB Software (instead of winamp) - same problem.
    I have installed the 3550 drivers.

    My system config:
    Win Vista x86, ECS Mainboard, AMD Phenom 9550 quad core CPU, 4 GB RAM, Creative SoundBlaster Audigy Platinum (SB0090)

    I hope somebody is able to help me.

    Greetz

    edit:
    I just read in the new driver release topic:
    "* you may need to increase kX buffer size in Windows7/Vista to avoid clicks"

    I did this (i just chose the double size under "preferences --> puffer-preferences" at every point, didnt know which one was the right one) and the distortion has gone away. Now i "only" have the problem with the surround sound not working.
     
    Last edited: Sep 23, 2009
  6. MegaByte

    MegaByte New Member

    Joined:
    May 25, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: AW: sb live! vista problem

    As someone pointed out, try setting your main input to SPDIF/AC3.
     
  7. robd

    robd New Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    AW: Re: AW: sb live! vista problem

    Edit: Thanks a lot, it solved the problem!

    But am i able to use all 5 speakers e.g. for winamp?
     
    Last edited: Sep 23, 2009
  8. MegaByte

    MegaByte New Member

    Joined:
    May 25, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: AW: Re: AW: sb live! vista problem


    I think so. Try it out.
     
  9. robd

    robd New Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    AW: sb live! vista problem

    Well, if i didn't try and didn't find it out, i wouldn't have asked ;)

    So can you tell me how?
     
  10. MegaByte

    MegaByte New Member

    Joined:
    May 25, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: AW: sb live! vista problem

    In the Kx Mixer, try setting the surround mode to "on".
     
  11. JGSF

    JGSF New Member

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    454
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Re: Re : sb live & KN mixer problem

    Try to install the latest directX:

    http://www.microsoft.com/Downloads/d...displaylang=en


     

Share This Page

visited