Spacebar

Discussion in 'Hardware Discussion & Support' started by Trusteft, Feb 20, 2020.

  1. Trusteft

    Trusteft HH's Asteroids' Dominator

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    22,315
    Likes Received:
    2,479
    Trophy Points:
    153
    For a couple of days now, I think, the way that spacebar works while typing a post has changed for me. I don't know if it is just this forum, or if it is server side or what. I don't have this issue with other sites.
    What happens is I type a word, I press spacebar and nothing happens. As soon as I start typing the next letter, then the space between them appears.It's so freaking annoying and I can't even double space after a fullstop unless I press space several times.
    What is going on? Is it an option, a server, it's driving me crazy.
     
  2. MIG-31

    MIG-31 Old time Member.. Staff Member

    Joined:
    Dec 29, 2002
    Messages:
    74,657
    Likes Received:
    2,181
    Trophy Points:
    153
    let me see if I have the same issue, Sorry works fine for me on Edge...
     
    Trusteft likes this.
  3. Trusteft

    Trusteft HH's Asteroids' Dominator

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    22,315
    Likes Received:
    2,479
    Trophy Points:
    153
    I have opera. I forgot to mention that.
     
  4. MIG-31

    MIG-31 Old time Member.. Staff Member

    Joined:
    Dec 29, 2002
    Messages:
    74,657
    Likes Received:
    2,181
    Trophy Points:
    153
    OK.. Let me try this out on opera... Give me a minute to install it.
     
  5. MIG-31

    MIG-31 Old time Member.. Staff Member

    Joined:
    Dec 29, 2002
    Messages:
    74,657
    Likes Received:
    2,181
    Trophy Points:
    153
    OK, Here is my try..

    No issues with the space bar... ;)
     
    Trusteft likes this.
  6. IvanV

    IvanV HH Assassin Guild Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Messages:
    10,732
    Likes Received:
    1,936
    Trophy Points:
    138
    Works normal in Opera on my end.
     
    Trusteft likes this.
  7. Trusteft

    Trusteft HH's Asteroids' Dominator

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    22,315
    Likes Received:
    2,479
    Trophy Points:
    153
    Hmm, wth is going on in my case? Thanks for trying it out.
     
  8. IvanV

    IvanV HH Assassin Guild Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Messages:
    10,732
    Likes Received:
    1,936
    Trophy Points:
    138
    Googling, I was only able to find posts related to a problem like this, but localized to Word. There, if there's an invisible section break right after the cursor, exactly what you described happens.
     
    Trusteft likes this.
  9. Trusteft

    Trusteft HH's Asteroids' Dominator

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    22,315
    Likes Received:
    2,479
    Trophy Points:
    153
    Oh well. I even restarted the PC, nothing changed.
    I remember having this issue before, years ago, but not what was the cause or how I solved it.
     
  10. Judas

    Judas Obvious Closet Brony Pony

    Joined:
    May 13, 2002
    Messages:
    38,883
    Likes Received:
    1,097
    Trophy Points:
    138
    that would be local side, not server. Is it really limited to hardware heaven?
     
    Trusteft likes this.
  11. MIG-31

    MIG-31 Old time Member.. Staff Member

    Joined:
    Dec 29, 2002
    Messages:
    74,657
    Likes Received:
    2,181
    Trophy Points:
    153
    Moved to "Hardware Discussion & Support"
     
    Trusteft likes this.
  12. Calliers

    Calliers Is turning over a new leaf..... Staff Member

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    50,351
    Likes Received:
    3,423
    Trophy Points:
    139
    I use Opera and don't have the issue as well.
     
    Trusteft likes this.
  13. Trusteft

    Trusteft HH's Asteroids' Dominator

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    22,315
    Likes Received:
    2,479
    Trophy Points:
    153
    As far as I can tell.
     
  14. Tyrsonswood

    Tyrsonswood HH's curmudgeon

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    13,433
    Likes Received:
    1,132
    Trophy Points:
    138
    I'm not seeing it here... Running chrome though, not opera
     
    Trusteft likes this.
  15. Calliers

    Calliers Is turning over a new leaf..... Staff Member

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    50,351
    Likes Received:
    3,423
    Trophy Points:
    139
    @Trusteft And don't forget...

    REAL_MEN_DON'T_USE_SPACEBAR :p
     
    Mr Cairo, IvanV and Trusteft like this.
  16. Trusteft

    Trusteft HH's Asteroids' Dominator

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    22,315
    Likes Received:
    2,479
    Trophy Points:
    153
    Seriously, this is very annoying. Spacebar doesn't create a space unless I start typing the next letter. If I want to have a space on its own then I have to hit the spacebar three times to create one space. 5 times if I want to have 2 spaces. Backspace has a similar issue.
    Only on this forum. No where else.
    I remember having something similar many years ago, but not anything else about it.
    Why was this moved to Hardware? My keyboard works fine with everything else.
     
  17. MIG-31

    MIG-31 Old time Member.. Staff Member

    Joined:
    Dec 29, 2002
    Messages:
    74,657
    Likes Received:
    2,181
    Trophy Points:
    153
    Let me try out the space once again.

    On edge space bar works fine.

    On Firefox that is hardly used on my side works fine.

    I have also tried it out on my mobile phone the space is working fine.

    This were moved as I do not see how this a issue with this forum or just this website. It must be a issue on your end mate..

    I have just recently taken all my keys off my Roccat Keyboard to give it a full clean.
     
  18. IvanV

    IvanV HH Assassin Guild Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Messages:
    10,732
    Likes Received:
    1,936
    Trophy Points:
    138
    Can you confirm that you have, or can you try switching to English (United States) input language and US keyboard layout?

    EDIT: What Windows version?!

    Whose sig was that?! I'm pretty sure I knew until a couple of months ago, but I can't remember anymore. Sorry about the off topic.
     
  19. Trusteft

    Trusteft HH's Asteroids' Dominator

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    22,315
    Likes Received:
    2,479
    Trophy Points:
    153
    I believe you. I just don't see how it can be my hardware when the problem is just with this forum.
     
  20. Trusteft

    Trusteft HH's Asteroids' Dominator

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    22,315
    Likes Received:
    2,479
    Trophy Points:
    153
    Windows 10. The problem appeared when I started this thread. It was fine before. When I am on this site I always have language set as English United States.
     

Share This Page

visited