Strange LFE problem (Ac3filter from sf.net 4.0 speaker setup sb live value!)

Discussion in '3-D Audio' started by tzi, Jan 2, 2006.

  1. tzi

    tzi New Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi!

    I own an older (around 1999) SB Live Value!. It has 2 stereo speaker outputs (front, rear) and it is supposed to do the LFE output on the front speaker. Unfortunatly there is an issue when playing an AC3 file (the test file from: http://www.tfm.ro/ac3/):

    I play it, front, center and rear speaker are fine. LFE is not (I cannot hear it). I stop mplayer2 open the AC3Filter properties, close it, move the slider of mplayer2 to the LFE part of the test file, and the LFE is hearable!
    Same if I open kxMixer and close it, I suddenly can hear the LFE.

    Any ideas? Whats wrong with my setup? I am also confused by the surround options:

    I have selected "4.0 speaker setup", but what do the 2 Subwoofer/BASS options mean? (In the surround setup).

    I installed the latest driver from the kx website (ver. 3537 full).

    Please help me!! :)

    --
    Thomas
     
  2. dj_stick

    dj_stick Apple Fanboy?

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    17,575
    Likes Received:
    204
    Trophy Points:
    88
    disable the subwoofer/bass options, they are only used for dedicated LFE outputs in x.1 systems
     
  3. tzi

    tzi New Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi!

    I disabled those options, but the problem is still there.

    It is strange:

    I played the AC3 Testfile, paused in the middle of the LFE Test (no LFE can be heared), opened the kxMixer, closed it, continued the video clip and suddenly I can hear the LFE. But then the "moving effect" is totally wrong. What should come from front left now comes from rear left etc...

    Any ideas?

    --
    TZi
     
  4. tzi

    tzi New Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi!

    It seems the problem is solved with the latest beta drivers.

    --
    TZi
     

Share This Page

visited