Toca Race driver 3 & kx 3538j

Discussion in '3-D Audio' started by wsnhid, Mar 16, 2006.

  1. wsnhid

    wsnhid New Member

    Joined:
    Dec 11, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi everyone;

    I have a problem. I'm currently using kX driver version 3538j. When I run a game (ToCa Race Driver 3) in surround mode and best latency setting the sound is very strange. There isn't a bass. When car speds up the turbocharger sound is very unnormal. It is very noisy. there isn;t an engine sound, only turbocharger and very silent other sound.
    I have checked "Filter EAx.." in settings but without succes in sound of the game. In other games there isn't such a problem.

    Please help and thanks in advance.
     
  2. Russ

    Russ Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    5,722
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    48
    Try lowering the hardware accleration to the basic acceleration setting, when playing the game (leave it set to full otherwise), and see if that helps.

    Control Panel -> Sounds and Audio Devices -> Advanced Speaker Settings -> Performance Tab
     
  3. dj_stick

    dj_stick Apple Fanboy?

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    17,575
    Likes Received:
    204
    Trophy Points:
    88
    disable hardware acceleration and EAX from within the game, see if that helps

    also what soundcard are you using? if you are using an Audigy 2 with the Wave HQ device as your primary card, try using Wave 0/1 instead
     
  4. wsnhid

    wsnhid New Member

    Joined:
    Dec 11, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Lowering the hardware acceleration helps. Now he sound is great. Only games made by Codemasters sucks with sounds. Other games works very well.
    Tank you again.

    BTW. I'm using Audigy 2 OEM (SB0240).
     

Share This Page

visited