Unreal Tournament sound problems

Discussion in 'Bug Reports' started by HumanRes, Jul 29, 2003.

  1. HumanRes

    HumanRes New Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Since 3534b i have a sound prob in UT (it's still there in 3534c).

    In the [Galaxy.GalaxyAudioSubsystem] section of the ini file I took the time and tested out some cases with 2 parameters.

    1st case conditions: main sound is ok, but ambient (background) gets pitch shifted and plays faster than normal.
    UseDirectSound=False
    Use3dHardware=False ;or True - no change

    log says:
    Init: Galaxy is using WinMM
    Init: Galaxy initialized

    or
    UseDirectSound=True
    Use3dHardware=False

    log says:
    Init: Galaxy is using DirectSound
    Init: EAX 1.x sound hardware found!
    Init: Galaxy initialized


    => this persists until i go to the menu and select Options->Preference. In this moment, the ambient sound is back as usual.


    2nd case condition: both main sound and ambient have inconsistent volume level, they appear and reappear by moving around a bit. After startup - no initial sound is played while accessing the menu
    UseDirectSound=True
    Use3dHardware=True

    log-file says:
    Init: Galaxy is using DirectSound
    Init: EAX 1.x sound hardware found!
    Init: Galaxy initialized

    => no way to resolve this

    __________

    Here is the rest of the ini-section that i used in both cases unchanged (afterwards i changes useFiler etc. but no effects):
    [Galaxy.GalaxyAudioSubsystem]
    UseFilter=False
    UseSurround=False
    UseStereo=True
    UseCDMusic=False
    UseDigitalMusic=False
    UseSpatial=False
    UseReverb=False
    LowSoundQuality=False
    ReverseStereo=False
    Latency=40
    OutputRate=22050Hz
    EffectsChannels=16
    MusicVolume=0
    SoundVolume=128
    AmbientFactor=0.700000
    DopplerSpeed=0.000000



    ----Hardware / Software configuration---------------
    Treiber Name:kX Audio Driver (Debug)
    Treiber Datum: Jul 24 2003 23:05:00
    Treiber Version: 5.10.00.3534 - debug
    DB Name:none
    CT4832 10k1 [d400]
    PCI Information:
    Device: 21102 Subsys: 80271102 ChipRev: 8
    Card has MPU device
    Card HAS AC97 codec
    Codec name: Unknown AC97 codec [43525914
    3D Extension: Crystal Semi 3D Stereo Enhancement
    Codec is 2.0 compliant
    Capabilities[1990] : -headphone out-
    DAC resolutions : -16-bit- -20-bit-
    ADC resolutions : -16-bit- -18-bit-
    Ext Capabilities [200]: -slot/DAC mappings-
    Port: d400 Irq: 11
    Playback buffer: 20a0
    Record buffer: 4000
    Number of AC3 buffers: 4
    Tank memory: 256 kb
    GSIF buffer: 512 samples
    OS version: [2 5 1 Service Pack 1; 2 5 1 Service Pack 1; 156 148]
    ----------------------------------------------------

    in 3534c-thread there is another post describing a similar/the dsame problem:
    >>I don't know if it's been fixed but 3534b had mjor problems
    >>with doppler shifting (?) in games - once objects start moving,
    >>any sounds they were emitting had the pitch/freq unpredictably changed.

    PS: KX-Asio in Cubase / Reason is fine now, great work!
     
  2. Eugene Gavrilov

    Eugene Gavrilov kX Project Lead Programmer and Coordinator

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Messages:
    3,146
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    48
    anybody else experiencing the same problems?..

    (I don't have UT installed)

    /Eugene
     
  3. Tov

    Tov New Member

    Joined:
    Feb 14, 2003
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have UT, I just installed 3534 drivers and I guess I will install UT to test this out. Although I have always had problems with directsound locking me up so I don't know. Oh and quick question, which card are you using? Just noticed you have Use3DHardware set to true on that last one and people have been reporting problems with 3d sound. Of course this can be expected since it has just been implemented not even fully and needs lots of testing.
     
    Last edited: Aug 4, 2003
  4. Tov

    Tov New Member

    Joined:
    Feb 14, 2003
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok I tested it out without directsound or 3d, with just directsound, and with both. The only one I had a problem with was when I used both. Of course without directsound I could not have 3dhardware so that makes sense. It seemed that when I would pickup items the sound of me picking them up would cutout. The overall sound was quieter too.
     

Share This Page

visited