wavy sound while play mp3

Discussion in 'PAX Download - PCIe X-Fi Series' started by eszcrew, Aug 6, 2011.

  1. eszcrew

    eszcrew New Member

    Joined:
    Jul 25, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi,

    I had to install pax drivers through win7 64bit, it plays nice, but during listning mp3 via winamp or windows media player I noiced that level of sound is wavy. For while little lower then normal, next higher, next normal... For about first hour everything is fine, but after that seams like buffor is overloaded or something. And after all, for 2-3 day when I change volume on winamp to 0 sound is still loud. Like something, somewhere take control over sound. But when winamp is on 0, on windows media player sound is fine for while and then comes same problem. I uninstalled drivers, install again and problem is still same. First I had unchecked SVM, next check. No results. I use Entertainment mode as default, had Titanium pci-e series. Any suggestions?
     
  2. rezier

    rezier Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I'm having the same problem when I use X-Fi CMSS-3D and Crystalizer. On Windows XP i didn't have this issue. Now on Win7 i use workaround and simply in Equalizer I pull the level down to -12dB. On Windows 7 sound is handled differently (looks like some kind of limiter is affecting the sound). Maybe someone has better idea, but I don't know any other way (except disabling all effects, but without it you can as well use your motherboard integrated card).
     

Share This Page

visited